Over ons

De St. Vincentiusschool is opgericht vanwege de behoefte aan een school voor leerlingen met leer- en sociaal emotionele problemen. Een samenwerkingsverband tussen de basisscholen in Edam-Volendam en Marken heeft ervoor gezorgd dat deze kinderen nu de juiste ondersteuning krijgen. Kinderen vanaf 4 tot en met 13 jaar, waarvan uit onderzoek is gebleken dat ze zich niet optimaal kunnen ontwikkelen in het basisonderwijs, krijgen bij ons passend onderwijs.

Wij zorgen ervoor dat er bij ons op school een veilige en gezellige sfeer is, waardoor kinderen zich vertrouwd voelen. In een vertrouwde omgeving is het makkelijker voor kinderen om kennis op te doen. De gemoedelijke opvang en het respecteren van elkaars verschillen vormen een belangrijk kenmerk van onze identiteit. Door elkaar te leren waarderen neemt het zelfvertrouwen toe en ervaren kinderen weer plezier in het leren.

Extra ondersteuning

Naast de ondersteuning bij het leerproces door onze leerkrachten, hebben wij ook een aantal extra deskundigen die kunnen helpen bij de ontwikkeling van de kinderen. Zo hebben wij de beschikking over een fysiotherapeut, jeugdarts, logopedist, orthopedagoog en onderwijskundige. Deze specialisten geven extra ondersteuning waar dat nodig is.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de St. Vincentiusschool? Lees er alles over op onze geschiedenispagina.

Geschiedenis