De geschiedenis van de St. Vincentiusschool

In de jaren 60 is de St. Vincentiusschool opgericht. In die tijd was er in de regio nog geen school voor kinderen met leerproblemen. De school is begonnen op de zolder van ULO-school aan de Julianaweg. Vandaar uit heeft onze school een groei doorgemaakt.

Vanuit de zolder van de ULO is de Vincentiusschool verhuisd naar de Edammerweg. In het jaar 2000 is besloten dat de St. Vincentiusschool verhuizen moest naar de Saturnusstraat, omdat op deze plaats in het Boelenspark een nieuwe school gebouwd zou worden voor de J.F. Kennedyschool en de Sint Nicolaasschool. Op een later moment zou de school dan verhuizen naar de Meidoornstraat waar de Sint Nicolaasschool op dat moment nog gevestigd was. Voor de overbrugging van twee jaar is de St. Vincentiusschool verhuisd naar de Saturnusstraat en kort naar het stadion van FC Volendam. In 2002 is onze school verhuisd naar het huidige pand aan de Meidoornstraat. Er staat nu nog een volgende verhuizing op de agenda. Wij hopen in augustus 2021 te verhuizen naar de Willem Tholenstraat. Het oude pand van de Zuidwester zal voor ons worden verbouwd, een mooi vooruitzicht.

Tot op de dag van vandaag is de St. Vincentiusschool gespecialiseerd in het werken met kinderen die meer ondersteuning nodig hebben. Wij helpen de kinderen bij het opdoen van kennis in hun eigen tempo.