Bezoek aan de Meermin..

Vanmorgen hebben de kinderen die meedoen aan de Eerste Heilige Communie een bezoekje gebracht aan De Meermin in Edam. De kinderen hadden van te voren boodschappen mee naar school genomen, om zich bewust te worden van het 'samen delen.' Dit is een onderdeel van het communie-project, waar de kinderen al een aantal weken mee bezig zijn.

De kinderen werden hartelijk ontvangen door een volle zaal met bewoners van de Meermin en begeleiders/vrijwilligers. De kinderen hebben eerst een drietal liedjes gezongen. Daarna heeft de begeleidster de mensen toegesproken en heeft zij verteld dat er een loterij werd gehouden. Ieder kind kreeg een aantal lootjes die zij aan de bewoners mochten geven. Dit klusje vonden zij al heel spannend. Daarna is de loterij van start gegaan. Omdat de kinderen heel veel boodschappen mee hadden genomen, hadden de bewoners een grote kans op prijs! En dit bleek ook wel. Heel veel bewoners werden verwend met mooie prijzen, zij waren hier ok heel erg blij mee.

Na afloop hebben de kinderen nogmaals een aantal liedjes gezongen en werden zij door één van de bewoners verwend met een hele mooie 'zelfgemaakte' sleutelhanger. Het was wel een beetje jammer dat dhr. Baars, de maker van de sleutelhangers, er zelf niet bij kon zijn ivm een bezoekje aan het ziekenhuis maar dit mocht de pret niet drukken.

Als beloning kregen de kinderen nog een glaasje limonade en een koekje. Als allerlaatste hebben de kinderen nog in een andere huiskamer gezongen. In deze huiskamer zaten mensen die een grote indruk op de kinderen hebben gemaakt. Deze mensen waren zo blij met de zang van de communicantjes dat zij heel erg emotioneel waren. Dit was best wel zielig zeiden de kinderen na afloop, maar zij waren blij dat zij mochten zingen voor deze lieve opa's en oma's.

Het was een hele leuke ochtend, de kinderen zijn weer een ervaring rijker en weten nu ook wat 'samen delen' is!

Wij willen de moeders van Robert en Anna bedanken voor het rijden naar de Meermin!